Salı, Nisan 17

EIFEL YOLLARI TASLI; GELIYOR WIRTFALL KASLI...

6-9 nisanda harika bir tatil gecirdik . Almanyada, hemen belcika sinirina ve ardennlere yakin 11 kisi yola dustuk. Gidecegimiz bolgenin isminin Eifel olmasi polemik konusu oldu ama almanya sinirlarina girince icimiz rahatladi :) Brukselden yola cikacaklar icin kolay guzergah soyle: Liegei takip edip almanya sinirini gecer gecmez ilk sagdan cikilacak. kuzeye prum yonune gidip sonunda Stadtkyll sehrine ulasilir. Brukselden 2,5 saatlik mesafede. Cuma aksami cikista ve ptesi gece tatil donusunde trafikle karsilasmadik.

Omer ayarladigi bungalowlardan pek umitli degildi. Ses gecirme problemini yasamislar daha once. Burada beklenilenden cok daha iyi cikti. Tum arac gereciyle kullanisli 2 evde kaldik. Bir evde normal yatakli uc oda vardi. Diger evin bir odasinda ise ranza vardi. Eee tabi 11 kisiyi tek eve sigdirmak mumkun degildi. Son anda bulunabilecek en iyi evlerdi. Katilmaya gec karar veren Cemalin carsaflari disinda ev esyalari tamamdi. Elbette gunluk kullanim icin gereken bulasik deterjani, tuvalet kagidi vs uzun hafta sonuna yetecek kadar bol degil. Bu tur konularda hazirlikli olmamiz iyi oldu.

Hazirliklar tatile 1 hafta kala yogunlasti. "'ne yiycez?" temasi uzerine kurulu 64 emailden sonra Gulsah masaya yumrugunu koydu = "orada pisirme-tasi !". Her cift bir kac cesit pratik yiyecek hazirlama gorevini ustlendi; ve yanina bol miktarda kahvaltilik ve icecek alindi. Gulsah bu yerinde fikir icin cok tesekkurler...

Tesisin kendisinde (landal - wirtfall) yapacak cok sey var zaten. Guzel bahar havasi ve ormanlarin arasinda yurumek bile yetiyor insana. Onun disinda futbol, tenis, plaj voleybolu hemen cocuk parkinin yaninda yer aliyor. Mini golf sahasini kullanmaya firsatimiz olmadi ama basket sahasinin hemen yanindaki futbol sahasinda Gulsah ve Evren erkeklere (ve cocuklara) ders verdi. Kizlar kivrak hareketlerle goller attilar. Dedim ya yapacak o kadar cok sey var ki...
Yuzme havuzu cok ragbet gormedi. Kucuk oldugu ve paskalya tatilindeki cocuklarla dolu oldugu icin olsa gerek. Son gun Cemoyla denedigimiz sauna oldukca temizdi. Icerde kum saati yok diye dert yanarken cam kapidan gorulme acisinda yerlestirilmis kocaman saati farkettigimizde is isten gecmisti... 15er dakikalik 3 setten sonra huzuru bulmustuk.

Bitmedi, landalda oynamadigimiz bir de bowling salonu var. Mini ebatlarda 2 saha. neyseki bu tur kapali mekanlarda oturmamizi gerektirecek hava kosullari mevcut degildi :) Bungalovlarin on tarafindaki gol (bize oldukca uzakti) etrafinda balik tutan insanlar ordusu vardi... Hicbirimizde bu tur bir keyif anlayisi olmamasi ne garip.

Biz saunada terlerken Omer, Gulsah, Tolga ve Evren kiraladiklari Landal bisikletleriyle cevre turu yaptilar. Ve fazlasiyla terlemisler.

Ortamin en vurucu unsuru sominelerdi. Her iki evde de somineleri yakarak super zaman gecirdik. Hatta bazilarimiz "insanin evinde jakuzisi olacagina, sominesi olsun'' falan dedi - canim ne alakasi var... gunluk odun toplama isi yemek sonrasi sporu olarak tarihe gecti. Odunlari kirarak tasima konusunda oyle ilerledik ki Ozkan sonunda bir agaci soktu yerinden! Tesisleri anlatmaktan bir hal oldum; tatili keyifle gecirmemizi saglayacak her sey vardi sanirim. Elbette temiz ve bakimli olmasi tatilin tam olarak icimize sinmesini sagladi.

Cevrede yapilacak cilginca seyler yok elbette. Noolabilir ki almanyada? Volkan kraterlerinde gezmek, havaalaninin dibinde oturup dusen ucaklari seyretmek, alman kafelerinde yarimsar kilo dondurma yemek siradan seyler... Prum sehri civardaki en buyuk sehir. Paskalya icin yumurtalarla suslenmisti agaclar. Birkac ilginc dukkan bulduk. 150 yillik oldugu kapida yazili olan hediyleik ve mutfak esyalari dukkani ilgimizi cekti. Giderseniz ugrayin; merkezde oldugu icin bulmaniz kolay. Stadtkyllde ise dolu bir antika dukkani var. Cadde uzerinde. Bol miktarda nazi almanyasi hatirasi bulmak mumkun.

Apfelsholle (boyle mi yaziliyordu? gazli elma suyu) her kafede icilebilen yegane icecegim oldu. Sadece bilim/teknikte degil dondurma sunumu konusunda oldukca ilerlemisler almanlar. Yogurtlu, meyveli (rote grutze hmmm), karamelli-balli... Ha bir de spagetti seklinde olanlari var.. meraklisina. Kek, pasta cinsleri damak tadima cok uygun degildi. Ama fiyatlar cok hesapli. Belcikadan sonra almanya cennet; ne bulsak yedik...

Tavsiye ediyor muyuz ? Elbette. Belcika, fransa, almanya, luxb. civarinda kacirilmayacak bir tatil mekani. Fiyatlari oldukca uygun (kisi basi kalma+yiyecek masrafi 75euro/4gun) Kalabalik olmanin ve planli alisverisin bu rakamdaki etkisini unutmayin tabi.

Bu arada sabirsiz kiz ayni geziyi bloglamis bile. okuyun, yorum yazin, sevindirin :)

1 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

supersin ibo, dondurma fotografi beni bitirdi :)